PIEROGI RUSKIE – 27,90
Russian-style dumplings
PIEROGI Z MIĘSEM – 29,90
Dumplings with meat
PIEROGI MIX – 27,90
Dumpling mix
Podane z okrasą, szczypiorkiem oraz śmietaną.
Served with gravy, chives and sour cream.
ŻEBERKA
SOLO – 33,90 ZESTAW / SET – 40,90
Marynowane oraz pieczone według naszej autorskiej receptury! Serwowane w zestawie z gotowanymi ziemniakami z sosem na bazie żurawiny.
Marinated and baked ribs as per our original recipe! Served in set, with boiled potatoes and sauce based on cranberries.
GOLONKA – 38,90
Długo gotowana golonka, pieczona w marynacie z jasnego piwa, miodu i rozmarynu. Podawana na kapuście zasmażanej z dodatkiem borowików, w towarzystwie chrzanu, musztardy i ogórka kiszonego.
Delicate, long boiled pork knuckle, baked in a light beer, honey and rosemary marinade. Served with fried cabbage and boletes, accompanied by horseradish, mustard and pickled cucumber.
PIECZONE SKRZYDEŁKA
SOLO – 24,90 ZESTAW / SET – 25,90

Marynowane i pieczone z papryczkami chili oraz soczystą pomarańczą. Podane z bagietką, sosem czosnkowym i sosem słodkie chili.
Roasted chicken wings marinated and baked with small chili peppers and juicy orange. Served with baguette, garlic sauce and sweet chili sauce.
BIGOS Z FRYTKAMI – 19,90
Wariacja Szefa Kuchni jako połącznie naszego aromatycznego setkowego bigosu, podanego z chrupiącymi frytkami.
Chef’s variation as a combination of aromatic hunter’s stew, served with crispy fries.
BIGOS – 19,90
Ze śliwkami, wieprzowiną i kiełbasą oraz czerwonym winem. Serwowany ze swojskim pieczywem na zakwasie.
Sauerkraut with pork meat, sausage and plums, accompanied by red wine. Served with home-made sourdough bread.
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM – 29,90
Soczysta, grillowana pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z sosem Cezar z dodatkiem Anchois, parmezanem oraz chrupiącymi grzankami.
Juicy, grilled chicken on top Romain lettuce. Served with Ceasar anchovy sauce, parmesan and crispy toast.
SMAŻONY FILET Z DORSZA – 32,90
W chrupiącej panierce, podawany z sosem tatarskim, ziemniakami gotowanymi i surówką z białej kapusty.
Fried cod fillet served with tartar sauce, boiled potatoes and cabbage salad.
SCHABOWY – 34,90
Marynowany w mleku i cebuli, smażony na smalcu, serwowany z ziemniakami i kapustą zasmażaną.
Marinated in milk and onion pork chop, fried in lard. Served with potatoes and fried cabbage.
PLACEK JARSKI – 22,90
Nasze domowe, chrupiące placki ziemniaczane porzekładane gulaszem pełnym sezonowych warzyw w sosie pomidorowym. Serwowane ze śmietaną oraz świeżym koperkiem.
Homemade crispy potato pancakes with goulash full of seasonal vegetables with tomato sauce. Served with sour cream and fresh dill.
PLACKI ZIEMNIACZANE – 18,90
Serwowane ze śmietaną i cukrem.
Crispy potato pancakes with sour cream and sugar.
PLACEK PO ZBÓJNICKU – 27,90
Chrupiące placki z gulaszem pełnym soczystego mięsa i warzyw. Serwowane ze śmietaną.
Crispy potato pancakes accompanied by goulash full of juicy meat and vegetables. Served with sour cream.
BUŁA Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ – 32,90

Kanapka z duszoną wieprzowiną w sosie barbecue z konfiturą z czerwonej cebuli, ogórkiem kiszonym, frytkami karbowanymi, salsą z duszonych warzyw oraz sosem czosnkowym.
Sandwich with pork stewed in barbecue sauce, accompanied by red onion jam, pickled cucumber, crinkle-cut fries, salsa made of stewed vegetables and garlic sauce.
BUŁA Z PANIEROWANYM KURCZAKIEM – 34,90

Kurczak marynowany w naszej autorskiej mieszance aromatycznych przypraw. Serwowany w maślanej bułce naturalnego wypieku z dodatkiem chrupiącej sałaty lodowej, krążkami czerwonej cebuli, piklami, frytkami karbowanymi i sosem jalapeno.
Chicken marinated in our proprietary blend of aromatic spices. Served in a natural baking buttery roll, with crispy iceberg lettuce, red onion rings, pickles, crinkle-cut fries and jalapeno sauce.
BUŁA WEGE
Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI – 31,90

Wegańska, chrupiąca bułka z sepią z soczystym grillowanym bakłażanem i czerwoną papryką, kremowym wegańskim majonezem curry i lekką sałatką polaną domowym vinegrette.
Podawana z frytkami karbowanymi.
Vegan, crispy, home-made roll with juicy, grilled eggplant, red pepper, and creamy, vegan, curry mayonnaise with light salad covered with home-made vinaigrette.
Served with crinkle-cut fries.