Łukasz Walaszczyk
Szef Kuchni
Swoje pierwsze kroki w gastronomii stawiałem w restauracji greckiej, gdzie nauczyłem się robić najlepsze tzatziki świata. Po zgłębieniu tajników kuchni greckiej, zapragnąłem poznać kuchnie świata. W tym celu zatrudniłem się w hotelu o dużych zasięgach. Tam współpracując ze znanymi i cenionymi kucharzami zdobyłem cenne doświadczenie.
Chcąc udoskonalić warsztat pracy i zdobyć dodatkowe kwalifikacje odbyłem kurs kelnera, barmana i sommeliera.
Z „Setką” związany jestem od 5 lat. Swoją przygodę z tym miejscem zacząłem od stanowiska kucharza, następnie zostałem prawą ręką menagera kuchni, aktualnie spełniam się jako Szef Kuchni.
Cechuje mnie punktualność, pracowitość, rzetelność i ambicja.
W czasie wolnym, w domowym zaciszu, lubię obejrzeć z żoną trzymający w napięciu horror, zajadając się domowej roboty włoskim makaronem.