Wrocław
Wrocław
+48 733 407 407
ul. Kazimierza Wielkiego 50

O nas!

Poznaj ludzi, którzy tworzą Setkę w Warszawie!
Poznaj ludzi, którzy tworzą Setkę w Warszawie!
Dawid Piekarski
General Manager

Dawid Piekarski
General Manager
Z gastronomią związany jestem od ponad 15 lat – od samego początku zajmując stanowiska kierownicze. Ukończyłem specjalistyczne szkolenia managerskie w kraju i za granicą. Pierwsza restauracja, w której się zatrudniłem, znajdowała się w Londynie, dzięki czemu poznałem zachodnią specyfikę pracy managerskiej, zdobywając przy tym cenne doświadczenie. Powyższe umiejętności umożliwiły mi zatrudnienie w restauracjach w Polsce i wdrożenie w nie nowych i nieznanych pomysłów. Wspierając swój rozwój kariery oraz bazując na zdobytym doświadczeniu – jako General Manager stworzyłem od postaw w oparciu o założenia biznesplanu – całkowicie nowy lokal gastronomiczny.
Z restauracją SETKA związany jestem od momentu jej powstania w Warszawie czyli od 2018 r., zajmując stanowisko Front of House Manager, a następnie jako General Manager. Trzy główne obszary moich obowiązków jako General Manager Restauracji SETKA: zarządzanie zespołem, zarządzanie restauracją i reprezentowanie jej na zewnątrz, sprawia, że spełniam się zawodowo.
Czas wolny spędzam na podróżach z żoną i synkiem. Interesuję się turystyką oraz motoryzacją.
Łukasz Walaszczyk
Szef Kuchni

Łukasz Walaszczyk
Szef Kuchni
Swoje pierwsze kroki w gastronomii stawiałem w restauracji greckiej, gdzie nauczyłem się robić najlepsze tzatziki świata. Po zgłębieniu tajników kuchni greckiej, zapragnąłem poznać kuchnie świata. W tym celu zatrudniłem się w hotelu o dużych zasięgach. Tam współpracując ze znanymi i cenionymi kucharzami zdobyłem cenne doświadczenie.
Chcąc udoskonalić warsztat pracy i zdobyć dodatkowe kwalifikacje odbyłem kurs kelnera, barmana i sommeliera.
Z „Setką” związany jestem od 5 lat. Swoją przygodę z tym miejscem zacząłem od stanowiska kucharza, następnie zostałem prawą ręką menagera kuchni, aktualnie spełniam się jako Szef Kuchni.
Cechuje mnie punktualność, pracowitość, rzetelność i ambicja.
W czasie wolnym, w domowym zaciszu, lubię obejrzeć z żoną trzymający w napięciu horror, zajadając się domowej roboty włoskim makaronem.